Martijn Veltkamp
 

Vanaf ongeveer half 2018 verschijnt een compleet nieuwe website met een uitgebreide blog. Wil je tot die tijd updates? Volg me op Facebook!

https://www.facebook.com/martijn.veltkamp

 

Artikel Mind Training - CyclingWeekly (01-2017) 

In het grootste fietsmagazine van Engeland, Cycling Weekly, verscheen een artikel dat ik schreef over 'mind training', inclusief een paar tips om in 15 minuten je te helpen gerichter te fietsen en dus beter te presteren, als hoofdartikel in het eerste nummer van 2017 en digitaal. Om het artikel te lezen, klik op de afbeelding aan de linkerzijde.

Interview Fietsen voor goed doel - Goed Fietsen (10-2016) 

Tijdens de Bikemotion wordt jaarlijks het door Bikewriters geschreven tijdschrift 'Goed fietsen' - over fietsen voor goede doelen - verspreidt (ook gratis in December-bijlage van Fiets magazine). Ik werd daarvoor uitgebreid geïnterviewd. Waarom fietsen voor een goed doel motiverend kan werken, en waarom mensen dat in eerste instantie graag doen...

Interview Psychologie van materiaal - Grinta! (08-2016) 

In de zomereditie van Grinta! gaf ik mijn visie op de mentale kanten van het materiaal: als je een nieuwe fiets, of onderdelen koopt; wat zorgt er dan voor dat je er sneller, of juist minder snel door gaat fietsen?

Pedala: Interview Mentaal welbevinden & fietsen (06/2016)

Voor Pedala#2 2016 werd ik geïnterviewd over de mentale positieve effecten van het fietsen; over het stellen van doelen, en rust in je hoofd. Lees Pedala voor het hele interview!

Interview Valangst in Grinta! (04/05-2016)

 In de April/Mei editie van Grinta! werd Martijn geïnterviewd over angst en worden 3 tips gegeven om met angst om te vallen om te gaan. Lees Grinta! erop na, of volg vooral de laatste, leukste tip op: Volg een fietsclinic met een (oud-)prof! 

Opinieartikel over vrouwenwielrennen in Volkskrant (03-2016)

In de Volkskrant verscheen een opinieartikel van Martijn waarin betoogd wordt dat het vrouwenwielrennen veel meer media aandacht verdient dan dat nu het geval is. Klik op de afbeelding links om het artikel te lezen.

Recensie Verborgen Motor in Trouw (01-03-2016)

Op 1 maart verscheen in Trouw een goede recensie door Nando Boers van De Verborgen motor. "Boek over de psychologie van de koers wekt de wielerlust op."

Interview over Prioriteiten & Doelen stellen - Grinta! (01-2016)

In wielermagazine Grinta! verscheen in het januari-februari nummer een interview met Martijn, waarin hij tips geeft over hoe je prioriteiten kunt stellen & het belang van doelen stellen nog eens benadrukt; allemaal zodat je uiteindelijk meer tijd hebt om te fietsen, en er meer plezier aan beleeft.

Interview AT5 over nut Focuscoach Ajax (03-11-2015)

Het hoeft niet altijd over wielrennen te gaan... Voor het televisieprogramma De stelling van Amsterdam werd Martijn gevraagd uitleg te geven waarom een focuscoach in het voetbal nuttig kan zijn, naar aanleiding van het nieuws dat Frank de Boer van Ajax zo'n coach in dienst heeft genomen. Voor het terugzien van de uitzending, klik op het logo links.

Artikel over de Verborgen motor in Trouw (06-09-2015)

Op zaterdag 6 september verscheen een interview met Martijn over de aanleiding om de Verborgen motor te schrijven

Recensie Verborgen motor in De Psycholoog (09-2015)

In het vaktijdschrift voor psychologen in Nederland, De Psycholoog, ontving De Verborgen Motor een goede recensie. "Verfrissende sportpsychologie", "hoe de onderwerpen worden besproken, is vernieuwend."

Recensie Verborgen motor in Fiets (13-08-2015)

In het racemagazine Fiets (nr. 8, augustuseditie) verscheen een positieve recensie van De verborgen motor. "Een toegankelijk, helder en onderhoudend verhaal." "Voor profs EN amateurs is de geest een krachtige verborgen motor".

Recensie Verborgen motor in ProCycling (07-08-2015)

In de augustus-editie van ProCyling, met een vooruitblik op de Vuelta en het WK, verscheen een goede recensie van de Verborgen motor. "Het verrassendste Tourboek noemde de Volkskrant deze uitgave terecht, al kan het gele TdF-etiket er net zo makkelijke (weer) af." "Bijzonder knap wanneer je dat op papier voor elkaar krijgt."

Gast in NOS Studio Tour op NPO1 (22-07-2015)

Op woensdag 22 juli was Martijn te gast in het NOS Tourprogramma Studio Tour, op Nederland 1 (19.00-20.00u). De focus lag vooral op daalangst, waarover ook een hoofdstuk is opgenomen in de Verborgen Motor. Om de uitzending terug te zien, klik op de foto.

Interview over de Verborgen Motor HP de Tijd (juli 2015)

In HP de Tijd verscheen een interview met Martijn over het verschijnen van de Verborgen Motor (een interview dat eerder verscheen in EOS, België). Klik je op het logo, dan kun je het interview lezen.

Interview BV Tour (Radio Tour) op Radio 1 (16-07-2015)

Op donderdag 16 juli was Martijn te gast bij NPO Radio 1, in het programma BV Tour, dat de aftrap vormt voor Radio Tour. Om het programma terug te luisteren, klik op het logo links.

6 lessen uit de Verborgen motor voor de werkvloer (15-07-2015)

Welke psychologische thema's uit de Verborgen motor zijn door te vertalen naar de werkvloer? Een heleboel, maar op de website van Intermediair verscheen een top 6. Om ze te bekijken, klik je op het logo.

Tour de France: Dagelijkse bijdrage in Helden magazine (juli 2015) 

Tijdens de gehele Ronde van Frankrijk 2015 is dagelijks een bijdrage van Martijn te lezen in de online editie van Helden Magazine, in de column door Jaap Stalenburg. Iedere dag een nieuw thema over de psychologie van het wielrennen, gekoppeld aan de etappe van de dag.

Interview Radio NH (10-07-2015)

Naar aanleiding van het verschijnen van de Verborgen Motor en de Tour de France werd Martijn geïnterviewd op radio NH. Klik op het logo om het interview terug te luisteren.

De Verborgen Motor 3 uit 5 sterren in Het Parool (06-07-2015)

In Het Parool verscheen een recensie van de Verborgen motor, met een positieve evaluatie. "Een interessant boekje voor tijdens saaie etappes."

Goede recensie Verborgen Motor op Managementboek.nl (02-07-2015)

Op managementboek.nl werd de Verborgen Motor heel positief beoordeeld (klik op logo voor de recensie). "Met een losse hand voert Veltkamp ons langs de verschillende items. ... De manier waarop hij dit doet is zó overtuigend, dat ik het boek aanraad aan iedereen die geïnteresseerd is in de vraag wat mensen tot prestaties aanzet, waarom sommigen beter presteren dan anderen en wat prestaties met mensen doen. Het doet er eigenlijk niet toe of je een fan van wielrennen bent of niet."

Interview Radio M (02-07-2015)

In aanloop naar de Tour de France werd Martijn geinterviewd over De Verborgen Motor, en natuurlijk de Tour in Utrecht. Klik op het logo voor de uitzending (start interview na ca. 10 minuten).

Interview Martijn Veltkamp in EOS magazine (Belgie; Juli-editie)

In het Belgische populair wetenschappelijke tijdschrift EOS verscheen een 2-pagina lang interview naar aanleiding van het verschijnen van De verborgen motor. De Juli-Augustus 2015 editie (na) te bestellen via hun website (klik op logo voor een online versie van het interview).

Verborgen motor verrassendste Tourboek van 2015 (20-06-2015)

In de Volkskrant van zaterdag 20 juni werd De Verborgen Motor uitgeroepen tot verrassendste Touboek van het jaar, "Veltkamp betoont zich niet alleen een wielerkenner, maar ook een goede schrijver." "Interessant, leerzaam, vermakelijk". Klik op het Volkskrant logo om het artikel te bekijken.

Goede recensie Verborgen motor op HetisKoers! (18-06-2015)

Op wielerwebsite hetiskoers.nl werd het boek De verborgen motor zeer positief beoordeeld: "met aansprekende voorbeelden van toen en nu","het boek gaf me wel degelijk bruikbare tips om een klim zoals de Tourmalet onbevangen aan te vatten","ook nuttig voor mensen die werkzaam zijn in de wielersport". Voor de volledige recensie, klik op het logo!

Artikel Verborgen motor in Schaapskooi (16-06-2015)

In de lokale krant de Schaapskooi van Hattem en omstreken, oftewel de omgeving waar Martijn opgroeide, verschijnt een artikel over De verborgen motor (zie foto links).

4 uit 5 sterren voor Verborgen motor in NRC (12-06-2015)

In het NRC Handelsblad en NRC Next van zaterdag 12 juni 2015 worden 13 wielerboeken besproken, waaronder De verborgen motor. De verborgen motor krijgt 4 sterren, waarmee het een van de hoogst aangeschreven boeken in het lijstje is. "Aantrekkelijk geschreven", "Als een vlakke etappe waar je weinig van verwacht maar die zich plotseling spectaculair blijkt te ontwikkelen". Voor het artikel, klik op het logo links.

7/10 punten, mooie recensie Verborgen motor op Cleeft (10-06-2015)

Op de culturele website Cleeft.nl wordt De verborgen motor positief beoordeeld met 7 uit 10 punten: Cleeft wel... "Vertelt op een gepassioneerde en toegankelijke manier over wielrennen","De verborgen motor is ook geschikt voor psychologie-noobs". Voor de hele recensie, klik op het logo links.

"Veelbelovende Boeken" in Elsevier Juist (06-2015)

In de Elsevier Juist editie van juni 2015 wordt De verborgen motor vermeld op de pagina "veelbelovende boeken": "Een opwarmertje voor de Tour de France".

Interview Radio 1 - Kunststof (09-06-2015)

 In verband met de publicatie van De Verborgen Motor werd ik op Kunststof Radio geïnterviewd door Jellie Brouwer. Klik op de afbeelding links om het hele interview te beluisteren.

Interview De Verborgen Motor - Nieuwsredactie.net (05-06-2015)

 Op 5 juni verscheen een interview met mij over de totstandkoming van het boek De Verborgen Motor. Klik op de foto links, om het hele interview te lezen!

Leuk vinden

Interview WielerRevue - nr. 6 2013

 In de augustus editie van WielerRevue in 2013 verscheen een interview over de druk van het kopmanschap, naar aanleiding van de zeer succesvolle Tour de France dat jaar door Bauke Mollema en Laurens ten Dam.